Warstwowy Torcik
Przygotowanie:
Galaretki o smaku pina colada wsypać do 0,5 szkl przegotowanej gorącej wody. Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki. Lekko przestudzić i wlać 1 szkl zimnego mleka. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie tężeć zmiksować mikserem na wolnych tak długo, aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka.
Tortownice o średnicy 22 cm dokładnie wyłożyć folią spożywczą, wylać zmiksowaną galaretkę i odłożyć do lodówki do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku mojito i pinkmargarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia, odłożyć do stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan fix. Zmiksować ponownie do połączenia się składników.
Bitą śmietaną, winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu.
Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą.